2012-05-03 09:55:57
Φωτογραφία για Α.Σαμαράς: «Μας ενδιαφέρει να αγκαλιάσουμε όλη την κοινωνία»
Ενωτικά μηνύματα στο σύνολο του εκλογικού σώματος έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ επεδίωξε στοχευμένα να προσεγγίσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που μετακινούνται από το ΠΑΣΟΚ και, όπως τονίζουν στο γαλάζιο επιτελείο, αποτελούν στην παρούσα συγκυρία και τη μεγαλύτερη μάζα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων της 6ης Μαΐου. «Μας ενδιαφέρει να αγκαλιάσουμε όλη την κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, με την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στη συγκέντρωση, κλιμάκωσε την επίθεση στους άλλους ενοίκους της δεξιάς «πολυκατοικίας», ιδίως στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, ευελπιστώντας ότι η ΝΔ θα φτάσει στις κάλπες έχοντας πετύχει τη μέγιστη συσπείρωση του συντηρητικού ακροατηρίου.

Εκ νέου, ωστόσο, απέρριψε κάθε σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και άφησε να αιωρείται η προειδοποίηση για νέα προσφυγή σε εκλογές, στην περίπτωση που την Κυριακή δεν αναδειχθεί «ισχυρή κυβέρνηση».


Αλήθεια και ψέμα. «Η ενότητα για μας είναι προτεραιότητα. Ενότητα στηριγμένη πάνω στην αλήθεια, όχι στο ψέμα... Θέλουμε τους Ελληνες αγαπημένους, μονιασμένους, υπερήφανους και με αυτοπεποίθηση. Γιατί αν αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αν ενωθούν και πεισμώσουν, δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορούν να το ξεπεράσουν... Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη εδώ που φτάσαμε. Αλλά με τον κόσμο που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε...» ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ προς τη «σιωπηλή πλειοψηφία» των αναποφάσιστων, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Με την ίδια στόχευση θα κινηθεί ο κ. Σαμαράς και στη σημερινή κεντρική ομιλία του στο Ζάππειο, καθώς εκτιμά, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, ότι η πλειοψηφία αυτή επιθυμεί κυβερνητική σταθερότητα και θα κινηθεί στις κάλπες αντιμνημονιακά, ανατρέποντας και το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην πολιτική σκηνή και στην κοινωνία μέσα από όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών.

Παρά την επιχείρηση προσέγγισης των αναποφάσιστων και ιδίως των μέχρι πρότινος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ αποκήρυξε ακόμη μία φορά το ΠΑΣΟΚ και επέμεινε να κρατά κλειστή την πόρτα μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Εμφανίστηκε βέβαιος για την μετεκλογική πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και κατηγόρησε τη «διαπλοκή» ότι ενισχύει τα σενάρια της συγκυβέρνησης επειδή «θέλει να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα». Ακόμη, απέκρουσε τις επιθέσεις ότι επιδιώκει να γίνει πάση θυσία πρωθυπουργός επικαλούμενος τα χρόνια που πέρασε στην πολιτική έρημο και τις κινήσεις του για τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Αυτοί που το λένε ξέρουν ότι θα μπορούσα να γίνω από τον περασμένο Νοέμβριο. Αλλά πάνω σε μια Ελλάδα απομονωμένη, χρεοκοπημένη και διαλυμένη. Δεν το έκανα γιατί πάνω απ' όλα βάζω το συμφέρον της πατρίδας», ανέφερε για να προσθέσει ότι δεν θέλει να συμμετέχει σε «κυβερνητικά μαγειρεία».

Με το βλέμμα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, εξάλλου, επανέλαβε τις θέσεις του για ένα αυστηρό σχέδιο στα θέματα ασφάλειας και τάξης, ενώ μέσα από συνεχείς προσωπικές αναφορές προσπάθησε και να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών από ένα κυβερνητικό σχήμα υπό την ηγεσία του.

Τα συνθήματα. Οι οπαδοί της ΝΔ υποδέχθηκαν τον Αντώνη Σαμαρά με το σύνθημα «Αρχίζει η νίκη απ' τη Θεσσαλονίκη», μικρή παραλλαγή του αντίστοιχου που χρησιμοποίησαν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή. Πρώτα έφτασαν στον χώρο της ΔΕΘ τα μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ. Αρχικά στήθηκαν μπροστά στην κεντρική πύλη φωνάζοντας συνθήματα στον ρυθμό των ταμπούρλων και κρατώντας πυρσούς και ελληνικές σημαίες. Και λίγο μετά τις 7.30, την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης κατευθύνθηκαν στον χώρο μεταξύ των περιπτέρων 7 και 8 και, αφού για λίγα λεπτά κάθησαν ομαδικά στο έδαφος, πήραν θέση πίσω από την εξέδρα.

Μικροπροβλήματα αντιμετώπισαν όσοι οπαδοί της ΝΔ επιχείρησαν να φτάσουν στον χώρο συγκέντρωση από τη βόρεια πύλη, καθώς βρήκαν κλειστές μπάρες και με δεδομένο ότι στη ΔΕΘ φιλοξενείται αυτές τις μέρες Ανθοέκθεση αναγκάστηκαν να κάνουν μεγάλο κύκλο για να προσεγγίσουν την εξέδρα.

Δ.Νασόπουλος
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ