2024-02-20 22:10:59
Φωτογραφία για Συνεργασία έναντι ανταγωνισμού σε καιρούς πλανητικού χάους
Νιώθετε τον αγώνα για την επιβίωση;

Ζούμε σε έναν κόσμο που διαμορφώνεται από τη δαρβινική θεωρία της εξέλιξης. 

Μια θεωρία που συνήθως περιορίζεται στο: 

"Η επιβίωση του ισχυρότερου στον αγώνα για τη ζωή".  

Η πτυχή της πάλης σχετίζεται με την ευρέως αποδεκτή αντίληψη που διαδόθηκε από τον φιλόσοφο Thomas Malthus  ότι οι ζωικοί πληθυσμοί αναπαράγονται με ρυθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν των φυτών. 

Συνέπεια αυτού η ελάχιστη έως μηδενική τροφή για τους όλο και αυξανόμενους ζωικούς πληθυσμούς, εξ ου και ο "αγώνας" για επιβίωση. 

Στον σημερινό κόσμο, η δαρβινική κουλτούρα που βασίζεται στον ανταγωνισμό συμβάλλει στη βία, 

τον πόλεμο και την κατάρρευση του πολιτισμού.

Bruce H. Lipton: Ας δούμε πώς λειτουργεί η δαρβινική θεωρία για εμάς 

Λοιπόν, το 1% του πληθυσμού έχει τον πλούτο - οι ισχυρότεροι;;;; -  και το 99% αγωνίζεται για να επιβιώσει στηρίζοντας αυτό το 1% στην κορυφή. 


Το πλανητικό χάος που βιώνουμε είναι άμεση συνέπεια του δαρβινικού ανταγωνισμού σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει μια εξελικτική ανατροπή.

Μαντέψτε - η δαρβινική θεωρία της εξέλιξης είναι ΛΑΘΟΣ! 

Η εξέλιξη ΔΕΝ βασίζεται στον γενετικό έλεγχο και τον ανταγωνισμό, όπως υποδηλώνει η θεωρία. 

Στην πραγματικότητα, η πιο έγκυρη διαπίστωση για τη φύση της εξέλιξης προβλέφθηκε στην πρώτη επιστημονική θεωρία της εξέλιξης, που δημοσιεύθηκε πενήντα χρόνια πριν από τη θεωρία του Charles Darwin, από τον Γάλλο επιστήμονα Jean-Baptiste Lamarck περιγράφοντας τον μηχανισμό με τον οποίο συντελείται η εξέλιξη, το "πώς" της διαδικασίας,

ο Lamarck τόνισε μια βαθιά σημαντική παρατήρηση: τα φυτά και τα ζώα είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν στο περιβάλλον στο οποίο ζουν. 

Οι πολικές αρκούδες δεν βρίσκονται στην Αφρική και τα τριαντάφυλλα δεν βρίσκονται στην Αρκτική - απλά πολύ απλά η εξέλιξη συμβαίνει και διεξάγεται σύμφωνα με φυσικούς νόμους!!!

Ο Lamarck προέβλεψε ότι η εξέλιξη βασίζεται σε έναν διαδραστικό "διάλογο" μεταξύ του οργανισμού και του περιβάλλοντός του. 

Η Lamarckian theory καθοδηγείται από μια διαδικασία προσαρμογής στο περιβάλλον. Αντίθετα, η Darwinian theory καθοδηγείται από τυχαίες μεταλλάξεις που ακολουθούνται από τη φυσική επιλογή, δηλαδή η φύση επιλέγει τους ικανότερους από τους μεταλλαγμένους οργανισμούς και εξαλείφει τους πιο αδύναμους!

Η θεωρία του Lamarck δίνει έμφαση στην εξέλιξη που βασίζεται στη "συνεργασία", η οποία έρχεται σε άμεση αντίθεση με τη δαρβινική βασίζεται στον "ανταγωνισμό". 

Η επιγενετική παρέχει την επιστημονική βάση για τη Lamarckian theory, διότι αποκαλύπτει τον μηχανισμό με τον οποίο τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα διαμορφώνουν τη γονιδιακή έκφραση. 

Μια επιγενετική απόκριση σε ένα υγιές περιβάλλον ενεργοποιεί γονίδια και συμπεριφορές που εκδηλώνουν μια υγιή βιολογία. 

Αντίθετα, ένα ανθυγιεινό περιβάλλον ενεργοποιεί γονίδια και συμπεριφορές που δημιουργούν μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση στρες.

Εκεί έγκειται το πρόβλημα: η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει αποσταθεροποιήσει τη Φύση και έχει επιφέρει μια απειλητική για τη ζωή κατάρρευση του ιστού της ζωής. 

Σε απάντηση, οι επιγενετικοί μηχανισμοί κατευθύνουν τα συστήματα του σώματος να επιδίδονται σε συμπεριφορές προστασίας για να επιβιώσουν από την αποσταθεροποίηση του περιβάλλοντος. 

Η αντίδραση του κοινού στους σημερινούς περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες έχει επιταχύνει μια παγκόσμια κρίση υγείας.

Λοιπόν, δόξα τω Θεώ ... εδώ είναι τα ΚΑΛΑ ΝΕΑ! 

Το σώμα δεν ανταποκρίνεται άμεσα στα περιβαλλοντικά σήματα που προέρχονται από τον εξωτερικό κόσμο. 

Είναι το περιβάλλον μέσα στο σώμα που επιγενετικά ελέγχει τη γενετική και τη συμπεριφορά των κυττάρων και των οργάνων του σώματος. 

Το εσωτερικό περιβάλλον του σώματος ελέγχεται από την "ερμηνεία" του μυαλού αυτού του περιβάλλοντος του εξωτερικού κόσμου. 

Αυτή η συνειδητοποίηση βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις αρχές της πιο έγκυρης από όλες τις επιστήμες, της Κβαντικής Φυσικής. 

Αυτή η επιστήμη αναγνωρίζει τη "συνείδηση" ως τον δημιουργό της πραγματικότητάς μας. 

Η επιγενετική είναι ένας βιολογικός παραλληλισμός της κβαντικής φυσικής, καθώς φωτίζει τον μηχανισμό με τον οποίο η "συνείδηση" ελέγχει τα γονίδια και τις συμπεριφορές στην εκδήλωση της πραγματικότητάς μας. 

Το σημερινό πλανητικό χάος είναι άμεση συνέπεια της αντιμετώπισης μιας εξελικτικής αναταραχής που προκλήθηκε από τον πολιτισμό. 

Οι απειλές για την επιβίωση ενεργοποιούν την αντίδραση του στρες, η οποία κλείνει τις λειτουργίες ανάπτυξης και συντήρησης του σώματος, καθώς και την αναστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, για να εξοικονομήσει ενέργεια για μια αναμενόμενη απάντηση μάχης ή φυγής που θα διατηρήσει τη ζωή. 

Κατά συνέπεια, η αυξημένη χημεία του στρες μέσα στο σώμα είναι άμεσα υπεύθυνη για πάνω από το 90% της σημερινής κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης. 

Όλα είναι θέμα αντίληψης.

Μια από τις πιο σημαντικές γνώσεις για την επιτυχή πλοήγηση στο σημερινό χάος παρέχεται στην Προσευχή της Γαλήνης:  

Θεέ μου, δώσε μου τη γαλήνη να αποδέχομαι τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, το θάρρος να αλλάξω τα πράγματα που μπορώ και τη σοφία να γνωρίζω τη διαφορά.

Η σημασία αυτής της προσευχής αναφέρεται στο γεγονός ότι η ΕΝΕΡΓΕΙΑ είναι η ζωή και η συμπεριφορά ενισχύεται με τη χρήση των ενεργειακών αποθεμάτων του σώματος. 

Όπως τονίζει η προσευχή, δεν πρέπει να σπαταλάμε την ενέργεια που μας εξασφαλίζει ενέργεια, ζωτικότητα, ζωή, για να ενδυναμώνουμε συμπεριφορές οι οποίες θα σπαταλήσουν ενέργεια για να αλλάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. 

Είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε την ενέργειά μας αυτή για να υποστηρίξουμε συμπεριφορές που μπορούν να ενισχύσουν άμεσα την ευημερία στη ζωή μας!!!

Ο συνειδητός προγραμματισμός των ενεργειακών αποθεμάτων στο σώμα μας είναι το ίδιο με τον προγραμματισμό των χρημάτων στον τραπεζικό μας λογαριασμό... και τα δύο είναι απαραίτητα για να χρηματοδοτήσουμε τις συμπεριφορές που θα ενισχύσουν την υγεία, 

την ευτυχία και την ποιότητα της ζωής μας.

Έτσι, σε κάθε εποχή αποφάσεων είναι πάντα και κατάλληλη στιγμή να επανεξετάσουμε τις ενεργειακές δαπάνες της συμπεριφοράς μας και να προσαρμόσουμε τον προϋπολογισμό για να χρηματοδοτήσουμε εκείνες τις συμπεριφορές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Με Ειρήνη, Αγάπη και ευχές για την προσωπική σας ενδυνάμωση, 
Bruce
botanologia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ