2012-03-22 15:11:05
Φωτογραφία για Που οδηγεί η σχέση Βενιζέλου-Λοβέρδου
Το βράδυ του Σαββάτου, την παραμονή δηλαδή των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής, που ανέδειξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με συντριπτικά ποσοστά, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ένα κρίσιμο πολιτικό τετ-α-τετ με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Υπουργός Υγείας και άτυπο «Νο2» του ΠΑΣΟΚ ήταν το στέλεχος που έκρινε ουσιαστικά τη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, καθώς από τη στιγμή που επέλεξε να αποσύρει τις σκέψεις περί δικής του υποψηφιότητας, και να συνταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μηδένισε τον ανταγωνισμό. Και δημιούργησε μια δυναμική υπέρ του πρώην υπουργού Οικονομικών, που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι κορυφαίοι του Κινήματος.

Κάπως έτσι, ο Χρήστος Παπουτσής έμεινε μόνος, και την κρίσιμη στιγμή, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, δεν κατάφερε καν να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνταν για να νομιμοποιήσει την υποψηφιότητά του απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Το τι ειπώθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Βενιζέλου-Λοβέρδου, δεν έχει γίνει γνωστό. Και δύσκολα θα γίνει. Το βέβαιο είναι ότι οι δυο τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της σχέσης τους, που θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και τον Ανδρέα Λοβέρδο να διεκδικεί ρόλο «συνδιαχειριστή» της εσωκομματικής εξουσίας στο Κίνημα.

Οι περισσότερο… υποψιασμένοι άλλωστε, εκτιμούν ότι η σχέση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο καταλήγει στην προετοιμασία της ομαλής διαδοχής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τον πιο πολύτιμο και δημοφιλή πολιτικό σύμμαχό του. Στο απώτερο μέλλον, φυσικά.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ