2012-05-11 01:26:02
Φωτογραφία για Απάντηση από τον Σ.Π.Α.Π σε μήνυμα αναγνώστη
Σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσε αναγνώστης στην ανάρτηση με τίτλο...Έργα και ημέρες του κ. Πατούλη, αναγνώστης θέτει ερωτήματα αναφορικά με τη λειτουργία του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), η Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π έχει να επισημάνει τα εξής:

Ο Σ.Π.Α.Π έχει αλλάξει σελίδα και είναι λογικό να έχει αφήσει πίσω του πρακτικές του παρελθόντος. Έχει αρχίσει να λειτουργεί με διαδικασίες διαφάνειας, νομιμότητας και ίσης μεταχείρισης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Συνδέσμου έδωσε, σε δημόσιο απολογισμό, λογαριασμό για τις πράξεις και τις δράσεις του τη χρονιά που πέρασε. Είναι το νέο ήθος που έφερε στον Σ.Π.Α.Π η σημερινή του Διοίκηση που είναι συνυφασμένη με τη διαφάνεια και την αποδοτικότητα.

Σε έναν μόνο χρόνο, και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, χάρη στις προσπάθειες όλων, πραγματοποίησε περισσότερες δράσεις από ποτέ, μέσα από διαδικασίες χρηστής διοίκησης και διαφάνειας κατάφερε να πετύχει τον εξορθολογισμό των οικονομικών του ώστε σήμερα να μην εξαρτάται μόνο από την κρατική επιχορήγηση και να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και απόλυτα αποτελεσματικά κατά την αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε.


Όμως και πέρυσι, μετά την έντονη διαμαρτυρία μας, έστω και καθυστερημένα λάβαμε την κρατική επιχορήγηση και διαχειριστήκαμε με επιτυχία εκατοντάδες περιστατικά φωτιάς. Χάρη στη σωστή οργάνωση και στην προσπάθεια των ανθρώπων μας διαφυλάξαμε τα δάση μας.

Αλλά και στις χιονοπτώσεις συνδράμαμε, όπου μας ζητήθηκε από του Δήμους μέλη, στο να μείνουν οι δρόμοι σε όλους τους δήμους μέλη ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια και της φετινής και της περυσινής βαρυχειμωνιάς. 

Επιθυμούμε την τάξη και τη νομιμότητα, τη δράση και την καινοτομία σε όλα και προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολιζόμαστε και ενεργούμε.

Φέραμε νέους φίλους στον Σ.Π.Α.Π, τους εντάξαμε σε ένα μητρώο εθελοντών που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 650 εγγεγραμμένα μέλη.

Στον Σ.Π.Α.Π είμαστε μία ενωμένη ομάδα ανθρώπων προσφοράς, εργαζομένων, εθελοντών, φίλων του περιβάλλοντος όπου οι μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες δεν χωρούν.

Βρισκόμαστε στη αρχή της αντιπυρικής περιόδου και είναι κρίμα να αναλωνόμαστε σε μία παραφιλολογία ερωτήσεων – απαντήσεων με φίλο αναγνώστη που πιθανόν και να γνωρίζουμε. Από τον απλό θόρυβο προτιμούμε να αναλώνουμε την ενέργεια μας σε δράση και σε εγρήγορση.

Γραφείο Σ.Π.Α.Π
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ